Uitzending ‘Van kluis naar kussen’: vrouwelijke kunstenaars

Conservator Prenten en tekeningen Jef Schaeps praat in deze uitzending met Anuli Croon, Nicole Montagne (beiden met grafisch werk vertegenwoordigd in de collectie van de Leidse universiteit) en Ingrid de Smalen (studente) over het werk van vrouwen in de kunst(collecties).

” Ingrid Simons, Annesas Appel, Natasja Kensmil, ze zijn allen aanwezig met hun werk in de collecties van de UBL. Met hen nog zo’n 120 andere vrouwelijke kunstenaars. Dat lijkt heel wat maar het aantal mannelijke kunstenaars is vele malen groter, ongeveer 4000. Wat vinden wij van die cijfers, wat zouden we kunnen doen om een evenwichtiger verdeling te krijgen en hoe ziet de dagelijkse atelierpraktijk van vrouwen in de kunst er eigenlijk uit? “

De hele uitzending is te bekijken via de website van de universiteit: universiteit Leiden.

Of via YouTube: klik hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s