Prentenboek ‘Spinnie schittert’ wint Leespluim

Spinnie schittert, uitgeverij De Eenhoorn, 2012
Spinnie schittert, uitgeverij De Eenhoorn, 2012

Het prentenboek ‘Spinnie schittert’ (Uitgeverij De Eenhoorn, schrijvers Frank Pollet/Moniek Vermeulen, illustraties Nicole Montagne) wint de Leespluim van de maand juni 2012. Herman Kakebeke in het juryrapport: “Een verrassend verhaal, stevig neergezet in illustraties die sterk aan linoleumsneden doen denken en die in al hun robuustheid toch wonderwel bij het frele spinnetje passen. Wie zou na dit verhaal nog bang zijn voor spinnen?” De Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare boeken voor jonge kinderen. Eerdere winnaars waren oa: Rindert Kromhout en Annemarie van Haeringen, Milja Praagman, Karina Schaapman,Ted van Lieshout en Sieb Posthuma.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s