uit: ‘Spinnie schittert’

Uit: ‘Spinnie schittert’

* Spinnie schittert ! Prentenboek geïllustreerd door Nicole Montagne voor uitgeverij De Eenhoorn (Be). Geschreven door Frank Pollet / Moniek Vermeulen, gebonden uitgave, 25 x 25 cm, 32 pagina’s. Prijs: €14,50
Te bestellen en deels in te kijken bij uitgeverij De Eenhoorn  of via deze site.

Spinnie schittert

Spinnie schittert

* Spinnie schittert! wordt besproken door Jacqueline Eckhardt van Ouders Online. Quote: ‘ Weergaloos in beeld gebracht door beeldend kunstenaar Nicole Montagne’. De recensie is hier te vinden.

* Op de site Kinderboekenpraatjes wordt Spinnie besproken door Susan Venings. Quote: ‘ Spinnie schittert! is opvallend geïllustreerd en laat weer eens zien dat Vlaamse uitgevers voor een bijzondere stijl durven te kiezen’. De volledige recensie staat hier.

* Spinnie heeft een bespreking gekregen op de site van Mevrouw Kinderboek. Zij schrijft: “En ze (de kleuters) zullen genieten van de illustraties. Want die zijn het meest bijzondere van Spinnie schittert !. Ze zijn prachtig en krachtig. Mooie linosnedes in zwart,met blauwig groen en rood. En een echt gouden verjaardagskroon. Dat maakt Spinnie schittert ! extra feestlijk.”Een recensie met doetips én leestips én foto’s.Klik hier om te kijken: Mevrouw Kinderboek .

* Marielle van Bussel bespreekt Spinne op de website van Kinderopvangtotaal. Citaat: ‘ Op een originele manier wordt een standaard thema als ‘Verjaardag’ uitgewerkt. Het boek wordt nóg specialer door de prachtige illustraties van Nicole Montagne. Grote linoleumsneden, meestal in zwart-wit met een enkele keer een kleurtje, geven het boek een bijzondere sfeer.’

* Ook op de site van Boek en Jeugd (gelieerd aan Stichting Bibliotheek) wordt Spinnie gesignaleerd. ‘Wat dit prentenboek bijzonder maakt zijn de stoere illustraties (…)’. Klik hier.

* Lees de eerste recensie over Spinnie schittert op Pluizuit. ‘ (…) verrassende lino-illustraties met gouden accenten. Zij geven het geheel een meerwaarde”. Aldus Eric Vanthillo op Pluizuit.