Nicole Montagne

Beeldend

IMG_8688 kopie

Tentoonstelling ‘Nicole Montagne – sjabloondrukken’ in kunstuitleen Gouda, Blekerssingel 40 / Openingstijden: woensdag en vrijdag 13.00-17.00, donderdag 13.00-18.00, zaterdag 11.00-15.00 uur

Zie ook Museumtijdschrift

 

 

Advertenties
Een reactie plaatsen

995532

 

Op 1 oktober geeft Nicole Montagne tijdens het Kinderboekenfeest in de Goudse Schouwburg drie keer een workshop illustreren. De organisatie van het Kinderboekenfeest is in handen van de Brede School Gouda en de C9, de negen Goudse culturele instellingen, waartoe ook de Kunstuitleen Gouda Regio behoort. Het Kinderboekenfeest wordt geopend door Nan van Schendel, directeur Openbare Bibliotheek Gouda en de kinderburgemeester van Gouda.

Een reactie plaatsen

banner_kunsthaus

Grafiek van Nicole Montagne is te zien op de tentoonstelling Kinderbildnisse in Leer (Dld). Voor meer informatie, klik hier.

 

Een reactie plaatsen

i

Genootschap Kunstliefde organiseert van 4 januari t/m 2 februari 2014 de grafiektentoonstelling IN-DRUK met louter Utrechtse grafici. Deelnemers zijn onder andere: Charles Donker, Rolf Weijburg, Dodog Soeseno, Hans Laban, Herma Steur en Nicole Montagne.

Voor meer informatie, klik hier.

 

Een reactie plaatsen

om-montagne_300

Bij uitgeverij Vantilt verschijnt op 10 januari 2014 Een makelaar in Pruisen, Essays over kijken van Nicole Montagne. Voor meer informatie: klik hier.

Een reactie plaatsen

ul_logo

De  universiteitsbibliotheek Leiden heeft voor haar afdeling ‘Bijzonder collecties / Collectie portretten’ verschillende prenten aangekocht van Nicole Montagne. De collectie prenten is opgebouwd sinds 1873 en omvat  kunstwerken van de zestiende eeuw tot en met nu.

http://www.bibliotheek.leidenuniv.nl/bijzondere-collecties/prententekeningenportretten/

 

Een reactie plaatsen

SONY DSC  SONY DSC  SONY DSC

De kunstenaars Danielle van Dieten, Robbert de Jong en Nicole Montagne portretteerden enkele medewerkers van Wijbureau West in Utrecht die in het nieuwe jaar zullen vertrekken of zijn overgeplaatst. De actie was een initiatief van Het Wilde Westen.

Een reactie plaatsen

De inhoud van de komende afleveringen van ‘Sterren op het doek’ is  vrijgegeven door omroep Max.  Zo ook  aflevering drie. En wel met een ware cliffhanger:

” Inhoud aflevering  Rita Reys– 18 september
Europa’s First Lady of Jazz, Rita Reys wordt geportretteerd op een plek waar zij vele malen schitterde. In het Concertgebouw in Amsterdam spreekt Hanneke hartelijk met Rita over haar bijzondere carrière, maar ook over eenzaamheid en de bijzondere band die ze had met haar man Pim Jacobs. Rita steekt haar mening over de schilderijen niet onder stoelen of banken. Hoe gaan de kunstenaars Wiebe Maliepaard, Nicole Montagne en Mariëtte Becu hiermee om? “

Een reactie plaatsen

Figuurlijk_Affiche_07_kln_thumb-290x411

Nicole Montagne verzorgt in november een minicursus model- en portrettekenen voor kinderen rond de tentoonstelling ‘Figuurlijk’ in Museum Hilversum.

Wat: cursus model- en portrettekenen. Locatie: Museum Hilversum. Leeftijd: vanaf 8 jaar. Data: 10 en 17 november, van 10.00 tot 13.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van het museum.

Een reactie plaatsen

Nicole Montagne schrijft vanaf deze zomer tweemaandelijks voor de KunstKrant. De Kunstkrant is verkrijgbaar op meer dan 1000 plekken in galeries en musea in Nederland en de grensgebieden met België en Duitsland. De oplage van de kunstkrant bedraagt 60.000 exemplaren. Klik hier voor een inkijkexemplaar.
Een reactie plaatsen
%d bloggers liken dit: