Nicole Montagne

Beeldend

Het nieuwe nummer van tijdschrift Liter is uit (nummer 99), met onder andere verhalen van Vonne van der Meer en Mohana van den Kroonenberg. Ik ben nog altijd gastauteur. Pauline Kruithof schrijft over mijn essaybundel Een makelaar in Pruisen uit 2014, en in het portfolio is een aantal van mijn prenten opgenomen.

In totaal 128 grafici reageerden op de oproep van Grafiekplatform om in koppels, doch op afstand, een prent te maken. Grafiekplatform selecteerde aldus 64 koppels. De ene helft van het stel begon een prent en stuurde die naar de ander om te voltooien. Maar ook vice versa: de ander stuurde een onvoltooide prent naar zijn of haar collega. Ik werd gekoppeld aan Louise de Vries Lentsch. Het resultaat van de tentoonstelling is hier te zien: Contact in coronatijden.

Een reactie plaatsen

995532

 

Op 1 oktober geeft Nicole Montagne tijdens het Kinderboekenfeest in de Goudse Schouwburg drie keer een workshop illustreren. De organisatie van het Kinderboekenfeest is in handen van de Brede School Gouda en de C9, de negen Goudse culturele instellingen, waartoe ook de Kunstuitleen Gouda Regio behoort. Het Kinderboekenfeest wordt geopend door Nan van Schendel, directeur Openbare Bibliotheek Gouda en de kinderburgemeester van Gouda.

Een reactie plaatsen

ul_logo

De  universiteitsbibliotheek Leiden heeft voor haar afdeling ‘Bijzonder collecties / Collectie portretten’ verschillende prenten aangekocht van Nicole Montagne. De collectie prenten is opgebouwd sinds 1873 en omvat  kunstwerken van de zestiende eeuw tot en met nu.

http://www.bibliotheek.leidenuniv.nl/bijzondere-collecties/prententekeningenportretten/

 

Een reactie plaatsen